Posturologi

Få undersøgt om du har ubalancer i det posturologiske system.

Smerter, træthed, koncentrationsbesvær.

 

Har du smerter: 

  • Når du vågner om morgenen, men som bedres efter at du er kommet ud af sengen?
  • Som først optræder når du er stået op?
  • Som tiltager i løbet af dagen?
  • I den ene eller i begge sider af kroppen
  • Lokaliseret i nakke/skuldre, mellem skulderbladene, i lænd, baller og ben, iskias, lysken, knæ eller fødder?

Bliver du særligt træt i løbet af dagen, har hovedpine og/eller koncentrationsvanskeligheder? 

Kan du nikke genkendende til en eller flere af ovenstående beskrivelser, kan du have et POSTUROLOGISK problem.

Posturologi: læren om og behandlingen af kroppens stilling (afledt af det latinske ord positura, der betyder stilling).

Forudsat at du ikke har været udsat for en læsion eller varig skade, består "uforklarlige" smerter ofte i, at der er en fejlstilling(-er) imellem kroppens knogler og led som skyldes asymmetrisk tonus  (spænding) i kroppens muskler. Ca. 80 % af alle smerter i hoved, ryg, baller og ben stammer fra uens muskeltonus. 

Forestil dig at dine rygmuskler i højre side af kroppen er mere spændte end i venstre side. Det vil medføre at rygsøjlens hvirvler kommer til at stå skævt i forhold til hinanden og resultatet bliver med tiden, smerter.. 

Spændingen i kroppens toniske muskler er bestemt af nervesystemet (hjernen) og er ikke påvirkelige af viljen. Derfor kan det være svært at få en holdbar virkning af manuel behandling eller træning, da kroppens eget "kompas" vil trække skævt igen - såfremt der er ubalance i det posturologiske system.

Det posturologiske system som bestemmer vor kropsstilling (holdning) er baseret på ubevidste signaler fra fødder, øjne og  kæbeled, men også fra det indre øre samt sensoriske beskeder fra muskler og led.

Her i min klinik, vil jeg derfor ofte starte en behandling med lige at undersøge om det posturologiske system er i balance. Således at mine øvrige behandlinger kan give et varigt resultat.

Posturologiske ubalancer rettes med en lille perma nål i øret, evt. et par såler der er tilpasset den enkelte. Det kan også være nødvendigt at klienter sover en periode med en magnet påsat ved et øje. Alt efter hvor ubalancen er. 

Vi benytter Cookies
Vi og vores samarbejdspartnere benytter teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder: funktionalitet, statistik og marketing.

Ved at trykke "Accepter" giver du samtykke til alle disse formål.

OBS: Din accept vil blive gemt i de næste 365 dage.